SASK-keskusteluilta: Naiset vahvemmiksi – kuinka Afrikassa edistetään naisten asemaa?

Tervetuloa mukaan SASK-keskusteluiltaan

Jokainen kuuntelee itsenäisesti SASKin Afrikka edellä podcast-sarjan neljännen jakson ’Naiset vahvemmiksi – kuinka Afrikassa edistetään naisten asemaa?’. Kokoonnumme kaikki yhdessä keskustelemaan aiheesta 21.4. klo 18-19.

Millainen asema naisilla on esimerkiksi Mosambikissa? Entä Somaliassa? Entäpä millaisia eroja on kaupungissa ja maaseudulla asuvien naisten välillä? Asenteet naisia sortavien rakenteiden taustalla ovat syvällä, mutta myös muutoksessa. Somaliassa naiskiintiöt parlamentissa ja Namibiassa metalli- ja rakennusliiton pääsihteeri Justina Jonas näyttävät esimerkkiä siitä, että tarvittavaa kehitystä tasa-arvotyössä kyllä tapahtuu. Mutta kuinka ay-liike voi edistää naisten asemaa? Keskusteluillassa mukana SASKin tasa-arvoasioiden asiantuntija Tarja Valtonen.

Podcastin kesto on 40 minuuttia.

Kuuntele podcast alta.

Mukaan Teams -videokeskusteluun (21.4. klo 18-19) pääsee tästä linkistä.

Kommentteja tai kysymyksiä podcastista ja sen käsittelemistä aiheista voi esittää etukäteen sähköpostitse susanna.haapalainen@sask.fi.  Kysymyksiä ja kommentteja pääsee esittämään myös keskusteluillassa.

Aiheeseen liittyvää

Podcastit

Afrikka edellä -podcastissa käsitellään Afrikan mannerta työn, talouden ja tasa-arvon näkäulmista. Podcast antaa ajattelemisen aihetta ja kriittistä näkökulmaa työntekijöiden oikeuksista kiinnostuneille kuulijoille. Naiset vahvemmiksi – kuinka

Lue lisää

Malawissa naiset tekevät enää päivävuoroa

Aiemmin hiilikaivoksella työskentelevät naiset kärsivät sosiaalitilojen puutteesta sekä pitkistä kotimatkoista. SASKin ja Teollisuusliiton avulla naisten asemaa on saatu parannettua.

Lue lisää

Korona kasvattaa naisten hoivataakkaa

Naisten panos lasten, sairaiden ja vanhusten apuna on kasvanut entisestään, kun eristäminen ja sulkutoimet ovat vaikeuttaneet hoivapalvelujen saantia Latinalaisen Amerikan ja Karibian maissa. SASK pyrkii

Lue lisää