Opintomatka Kolumbiaan

Vuoden 2023 opintomatkalla tutustutaan työoloihin, työntekijöiden arkeen, ay-liikkeen työhön ja SASKin hankkeisiin Kolumbiassa. Matka järjestetään 20.11.-3.12.2023. Ennen matkaa osallistujat perehtyvät Kolumbiaan maana, SASKin projekteihin siellä sekä matkan kannalta olennaisiin asioihin koulutuksissa, joita järjestetään etänä ja lähitapaamisena.

Haku on käynnissä 1.-15.12.2022. Hakulinkki löytyy sivun alalaidassa.

Rahankuljetusauto Medellinissä Kolumbiassa
Rahankuljetusauto Medellínissä, Kolumbiassa. Kuva: Tom Parker.

Haluatko nähdä käytännössä, millaista työtä SASK tekee maailmalla? Siinä tapauksessa kannattaa pyrkiä mukaan opintomatkalle. Samalla saat tilaisuuden kokea kehittyvän maan arkea tavalla, joka ei ole mahdollista tavallisella turistimatkalla.

SASKin edellinen opintomatka toteutettiin Nepaliin vuonna 2022. Opintomatka on osallistujalle omakustanteinen matka maahan, jossa SASK toimii. Matkakuluihin voi hakea avustusta eri tahoilta, muun muassa omalta ammattiliitolta, ammattiosastolta tai yhdistykseltä. SASK vastaa matkan järjestelyistä ja sisällöstä. Matkoja on järjestetty 1990-luvun alusta asti vuosittain eri puolille maailmaa.

Vuonna 2023 marras-joulukuussa opintomatka suuntautuu Kolumbiaan.

Haku matkalle alkaa 1.12. ja päättyy 15.12.  Haku on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa täytetään hakulomake ja toiseen vaiheeseen edenneet haastatellaan ennen lopullisia valintoja. Lopulliset valinnat tehdään tammikuun 2023 aikana. Opintomatkan osallistujaryhmään kootaan mahdollisimman tasapuolisesti eri aloja ja liittoja edustavia eri ikäisiä naisia ja miehiä ympäri Suomea. Matkalle valitaan ainoastaan SASKin Lähettiläskoulutuksen suorittaneita henkilöitä.

Opintomatkalla tutustutaan paikalliseen työelämään ja paikallisten liittojen työhön. Matkaan sisältyy työpaikkavierailuja sekä keskusteluja paikallisten ay-toimijoiden, työnantajien ja työntekijöiden kanssa.

Tietoa Kolumbian matkasta

SASKin hankkeet Kolumbiassa

Lisäluettavaa

Aiheeseen liittyvää

SASK-lähettiläs: Hae mukaan ensi vuoden opintomatkalle Kolumbiaan!

Haluatko nähdä käytännössä, millaista työtä SASK tekee maailmalla? Siinä tapauksessa kannattaa hakea mukaan opintomatkalle. Samalla saat tilaisuuden kokea kehittyvän maan arkea tavalla, joka ei ole

Lue lisää

Opintomatkat

Opintomatkalla saat tilaisuuden kokea kehittyvän maan arkea tavalla, johon tavallinen turistimatka ei tarjoa mahdollisuutta.

Lue lisää

SASK-teemakoulutus: Tekoälyä ja valvontaa?

Työelämä muuttuu jatkuvasti, miten pysymme mukana? Miten digitalisaatio on vaikuttanut ja vaikuttaa työelämään? Miten ay-liike puolustaa työntekijöitä muuttuvissa olosuhteissa? Näihin kysymyksiin syvennytään SASKin teemakoulutuksessa syyskuussa

Lue lisää