Opintomatka Kolumbiaan

Opintomatkalla tutustutaan työntekijöiden arkeen sekä ay-liikkeen ja SASKin toimintaan Kolumbiassa marras-joulukuussa. Haku on auki 15. joulukuuta asti.
Rahankuljetusauto Medellinissä Kolumbiassa
Rahankuljetusauto Medellínissä, Kolumbiassa. Kuva: Tom Parker.

Haluatko nähdä käytännössä, millaista työtä SASK tekee maailmalla? Siinä tapauksessa kannattaa pyrkiä mukaan opintomatkalle. Samalla saat tilaisuuden kokea kehittyvän maan arkea tavalla, joka ei ole mahdollista tavallisella turistimatkalla.

SASKin edellinen opintomatka toteutettiin Nepaliin vuonna 2022. Opintomatka on osallistujalle omakustanteinen matka maahan, jossa SASK toimii. Matkakuluihin voi hakea avustusta eri tahoilta, muun muassa omalta ammattiliitolta, ammattiosastolta tai yhdistykseltä. SASK vastaa matkan järjestelyistä ja sisällöstä. Matkoja on järjestetty 1990-luvun alusta asti vuosittain eri puolille maailmaa.

Vuonna 2023 marras-joulukuussa opintomatka suuntautuu Kolumbiaan. Se kestää kymmenisen päivää järjestetään 20.11. ja 3.12. välisenä aikana

Haku matkalle alkaa 1.12. ja päättyy 15.12.  Haku on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa täytetään hakulomake ja toiseen vaiheeseen edenneet haastatellaan ennen lopullisia valintoja. Lopulliset valinnat tehdään tammikuun 2023 aikana. Opintomatkan osallistujaryhmään kootaan mahdollisimman tasapuolisesti eri aloja ja liittoja edustavia eri ikäisiä naisia ja miehiä ympäri Suomea. Matkalle valitaan ainoastaan SASKin Lähettiläskoulutuksen suorittaneita henkilöitä.

Opintomatkalla tutustutaan paikalliseen työelämään ja paikallisten liittojen työhön. Matkaan sisältyy työpaikkavierailuja sekä keskusteluja paikallisten ay-toimijoiden, työnantajien ja työntekijöiden kanssa. Ennen matkaa osallistujat perehtyvät Kolumbiaan maana, SASKin hankkeisiin siellä sekä matkan kannalta olennaisiin asioihin koulutuksissa, joita järjestetään etänä ja lähitapaamisena.

Tietoa Kolumbian matkasta

SASKin hankkeet Kolumbiassa

Lisäluettavaa

Aiheeseen liittyvää

Opintomatkat

Opintomatkalla saat tilaisuuden kokea kehittyvän maan arkea tavalla, johon tavallinen turistimatka ei tarjoa mahdollisuutta.

Lue lisää

Namaste, Nepal!

Iida Viljanen osallistui SASKin opintomatkalle elokuussa 2022 ja hurmaantui Nepalin kulttuurista, ihmisistä ja heidän kamppailustaan paremman (työ)elämän puolesta.

Lue lisää

SASK-lähettiläskoulutus 2023

Kiinnostavatko työelämän ihmisoikeudet maailmalla? Hae mukaan SASKin lähettiläskoulutukseen 6.–7. toukokuuta.

Lue lisää