Opintomatka Kolumbiaan

Opintomatkalla tutustutaan työntekijöiden arkeen sekä ay-liikkeen ja SASKin toimintaan Kolumbiassa marras–joulukuussa. Matkan osallistujat on jo valittu.
Rahankuljetusauto Medellinissä Kolumbiassa
Rahankuljetusauto Medellínissä, Kolumbiassa. Kuva: Tom Parker.

Haluatko nähdä käytännössä, millaista työtä SASK tekee maailmalla? Siinä tapauksessa kannattaa pyrkiä mukaan opintomatkalle. Samalla saat tilaisuuden kokea kehittyvän maan arkea tavalla, joka ei ole mahdollista tavallisella turistimatkalla.

Opintomatka on osallistujalle omakustanteinen. Matkakuluihin voi hakea avustusta eri tahoilta, muun muassa omalta ammattiliitolta, ammattiosastolta tai yhdistykseltä. SASK vastaa matkan järjestelyistä ja sisällöstä. Matkoja on järjestetty 1990-luvun alusta asti vuosittain eri puolille maailmaa.

SASKin edellisellä opintomatkalla vierailtiin Nepalissa. Vuonna 2023 marras-joulukuussa opintomatka suuntautuu Kolumbiaan. Se kestää kymmenisen päivää ja järjestetään 21.11.–1.12. Haku matkalle on päättynyt ja osallistujat valittu.

Opintomatkalla tutustutaan paikalliseen työelämään ja paikallisten liittojen työhön. Matkaan sisältyy työpaikkavierailuja sekä keskusteluja paikallisten ay-toimijoiden, työnantajien ja työntekijöiden kanssa. Ennen matkaa osallistujat perehtyvät Kolumbiaan maana, SASKin hankkeisiin siellä sekä matkan kannalta olennaisiin asioihin koulutuksissa, joita järjestetään etänä ja lähitapaamisena.

Tietoa Kolumbian matkasta

SASKin hankkeet Kolumbiassa

Lisäluettavaa

Aiheeseen liittyvää

Opintomatkat

Opintomatkalla saat tilaisuuden kokea kehittyvän maan arkea tavalla, johon tavallinen turistimatka ei tarjoa mahdollisuutta.

Lue lisää

Online: Lähettiläskoulutus

Jos työelämän ihmisoikeudet kiinnostavat, tämä koulutus on sinulle! Opit ymmärtämään paremmin globaalia työelämää työntekijöiden oikeuksien näkökulmasta. Opit myös, miten työoloihin voidaan vaikuttaa. Koulutus on maksuton

Lue lisää

Namaste, Nepal!

Iida Viljanen osallistui SASKin opintomatkalle elokuussa 2022 ja hurmaantui Nepalin kulttuurista, ihmisistä ja heidän kamppailustaan paremman (työ)elämän puolesta.

Lue lisää