Opintomatka Indonesiaan

Vuoden 2019 opintomatkalla tutustutaan työoloihin, työntekijöiden arkeen, ay-liikkeen työhön ja SASKin hankkeisiin Indonesiassa. HUOM! Haku tämän vuoden opintomatkalle on päättynyt ja osallistujat valittu.

Opintomatkalaisia lntiassaHaluatko nähdä käytännössä, millaista työtä SASK tekee maailmalla? Siinä tapauksessa kannattaa pyrkiä mukaan opintomatkalle. Samalla saat tilaisuuden kokea kehittyvän maan arkea tavalla, johon tavallinen turistimatka ei tarjoa mahdollisuutta.

SASKin opintomatkat ovat viime vuosina suuntautuneet  Filippiineille, Kolumbiaan, Intiaan ja Mosambikiin. Opintomatka on osallistujan itsensä kustantama matka maahan, jossa SASK toimii. Matkakuluihin voi hakea avustusta eri tahoilta (ja on pääsääntöisesti saatu), muun muassa omalta ammattiliitolta, ammattiosastolta tai yhdistykseltä. SASK vastaa matkan järjestelyistä ja sisällöstä. Matkoja on järjestetty 1990-luvun alusta asti vuosittain eri puolille maailmaa.

Vuonna 2019 marraskuussa opintomatka suuntautuu Indonesiaan.  Matkan kesto on noin kaksi viikkoa ja tarkat päivämäärät selviävät alkukeväästä.  Haku tämän vuoden matkalle päättyi 3.2.2019.

Opintomatkalla tutustutaan paikalliseen työelämään ja paikallisten liittojen työhön. Matkaan sisältyy työpaikkavierailuja sekä keskusteluja paikallisten ay-toimijoiden, työnantajien ja työntekijöiden kanssa. Ohjelma pyritään räätälöimään matkaan lähtevän porukan mukaan: jos esimerkiksi joukossa on paljon hoitoalan työntekijöitä, tavoitteena on vierailla paikallisessa sairaalassa. Jos mukana on rakennustyöntekijöitä, käydään tutustumassa myös rakennusalan arkeen.

Opintomatkan osallistujaryhmään kootaan mahdollisimman tasapuolisesti eri aloja ja liittoja edustavia eri ikäisiä naisia ja miehiä ympäri Suomea.

 

Tietoa Indonesian opintomatkasta

 

SASKin hankkeet Indonesiassa

 

 

Aiheeseen liittyvää

Hae mukaan SASKin opintomatkalle Indonesiaan!

Marraskuussa 2019 järjestettävällä opintomatkalla tutustutaan ihmisten arkeen ja työoloihin Indonesiassa. SASKin tuella siellä on parannettu miljoonien työntekijöiden elämää.

Lue lisää

Opintomatkat

Opintomatkalla saat tilaisuuden kokea kehittyvän maan arkea tavalla, johon tavallinen turistimatka ei tarjoa mahdollisuutta.

Lue lisää

Opintomatka Intiaan herättää tunteita

Opintomatkalaisten pääkohde Intiassa on Delhi. Siellä sijaitsevat SASKin ja kansainvälisten ay-järjestöjen toimistot sekä Suomen suurlähetystö. Se on myös bisnesmaailman keskus. Matkalla suomalaiset pääsevät tutustumaan intialaiseen

Lue lisää