SENTRO-keskusjärjestön vahvistaminen

Filippiiniläisiä nuoriaFilippiinien työmarkkinoiden keskeisiä ongelmia ovat jatkuvasti yleistyvät epätyypilliset työsuhteet: ulkoistamiset ja vuokratyövoiman käyttö. Työvoiman järjestäytyminen ammattiliittoihin Filippiineillä ei ole yleistä, sillä maan hallitus ja lainsäädäntö pikemminkin rajoittavat kuin edistävät ay-liikkeen toimintamahdollisuuksia.

Ammattiliitot ovat yrityskohtaisia ja toiminta pirstaleista, eivätkä järjestöt siksi kykene vastaamaan työmarkkinoiden ongelmiin kansallisella tasolla. Juuri sitä pyritään tässä hankkeessa vahvistamaan.

Hankkeesta hyötyvät ammattiliittoihin kuulumattomat työntekijät, jotka saavat tietoa oikeuksistaan ja mahdollisuuden ryhtyä puolustamaan oikeuksiaan sekä SENTRO-keskusjärjestön jäsenliittojen jäsenhankkijat. Hankkeessa kasvatetaan Filippiinien merkittävimmän ay-keskusjärjestön jäsenpohjaa sekä lisätään sen jäsenhankintaosaamista.

Hankkeen toteuttaa SENTRO, joka on Filippiinien nuorin, dynaamisin ja nopeimmin jäsenmääräänsä kasvattava keskusjärjestö.

Aiheeseen liittyvää

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ SASKin jäsenjärjestöksi

OAJ liittyy Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksen SASKin jäseneksi vuoden 2020 alusta. OAJ haki työntekijöiden oikeuksiin keskittyvän kehitysyhteistyöjärjestön jäsenyyttä valtuuston uusien kansainvälisten linjausten vuoksi. – Meille on tärkeää

Lue lisää

Järjestöt: Kehitysyhteistyö isossa murroksessa Sipilän hallituskaudella

Kehitysyhteistyö on ollut päättyneellä hallituskaudella historiallisessa murroksessa, arvioi suomalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingo analyysissään hallituskauden tuloksista.

Lue lisää

Järjestöt: Kestävä kehitys näkyy historiallisesti koko hallitusohjelmassa

Kehitysyhteistyössä lisärahoitusta on tulossa kansalaisjärjestöjen työhön, humanitaariseen apuun ja ilmastotyöhön. SASK ja muut kehitysyhteistyöjärjestöt löytävät hallitusohjelmasta monta positiivista asiaa, mutta rahoituksen kasvun aikataulu olisi saanut

Lue lisää