Keskusjärjestöjen yhteistyön tukeminen ja kapasiteetin vahvistaminen

Talon rakennusta Nepalin maaseudullaOngelma – ja samalla mahdollisuus – Nepalin ay-liikkeelle on maan muutoksessa oleva poliittinen tilanne. Työnantajat ajavat työelämään joustoja ja mahdollisuuksia harjoittaa epämääräisiä työn muotoja ja työsuhteita. Vastaavasti ay-liike pyrkii yhteistyössä yli puoluerajojen vaikuttamaan lainsäädäntöön mm. neuvottelu- ja lakko-oikeuksien sekä paremman sosiaaliturvajärjestelmän saamiseksi maahan. Liittojen ja keskusjärjestöjen yhteistyön kehittäminen ja neuvotteluaseman varmistaminen ovat oleellisia asioita tässä muutostilassa.

Hankkeessa tuetaan Nepalin keskusjärjestöjen yhteistyötä. Yhdessä ne pystyvät muodostamaan yhteisiä kantoja työelämän kehittämiseksi ja vahvistamaan ihmisarvoisen työn agendaa.

SASKin tuella tässä hankkeessa on aiemmin pystytty vaikuttamaan oikeusvaltion kehittymiseen Nepalissa sekä tärkeisiin ensiaskeliin työntekijöiden kansainvälisissä sopimuksiin perustuvien oikeuksien saavuttamiseksi. Keskusjärjestöjen yhteistyöllä on vaikutettu mm. maasta pitkään puuttuneen perustuslain syntyyn sekä työ- ja sosiaaliturvalakeihin.

Hankkeen avulla JTUCC voi edistää tehokkaammin ihmisarvoisen työn periaatteita, minimipalkkatasojen nostamista ja työsuojelupykäliä lainsäädäntöön.

Hankkeesta hyötyvät suoraan ay-keskusjärjestöt ja niiden aktiivit ja johtajat sekä yhteistyöelin JTUCC. Viime kädessä se hyöduyttää lopulta kaikkia Nepalin työntekijöitä. Sopimuskumppani on JTUCC. Hankkeen toteuttavat JTUCC:iin kuuluvat keskusjärjestöt Gefont, NTUC ja Antuf.

Aiheeseen liittyvää

Selvitys: Järjestöjen kehitysyhteistyö on tuloksellista ja ansaitsee rahoituksensa

Arviointi osoittaa, että järjestöjen työstä hyötyvät nimenomaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevat kehitysmaiden ihmiset. Järjestöt tavoittavatkin ne, joita muut kehitysyhteistyön toimijat eivät tavoita. Järjestöt tukevat ja

Lue lisää

Järjestöt vaativat reilua ja kestävää kauppaa

Tänään julkaistavalla 10 askelta kestävämpään ja oikeudenmukaisempaan kauppapolitiikkaan -visiolla suomalaiset järjestöt haluavat tuoda kestävän kehityksen tavoitteet mukaan kauppapoliittiseen keskusteluun ja muistuttaa, että oikeilla kaupan säännöillä

Lue lisää

Yritykset ja kansalaisjärjestöt haluavat yhdessä nostaa Suomen #ykkösketjuun eli yritysvastuullisuuden kärkikaartiin

Tänään käynnistyvä #ykkösketjuun-kampanja vaatii Suomeen ihmisoikeuksia koskevaa yritysvastuulakia. SASK yhdessä yli 70 muun kansalaisjärjestön ja yrityksen kanssa kannustaa päättäjiä varmistamaan, että tulevaisuudessa suomalaiskuluttaja ei ole

Lue lisää