Vaatejättien maksettava korvaukset – allekirjoita vetoomus!

Kahdessa vuodessa maailmanlaajuinen kampanjointi on saanut aikaan sen, että Rana Plazan katastrofin uhrien auttamiseen tarkoitettuun rahastoon on kerätty noin 20 miljoonaa euroa. Vielä puuttuu kahdeksan miljoonaa. Sen kerääminen on mahdollista SINUN avullasi.

Allekirjoita kansainvälinen vetoomus, jolla muun muassa Benetton ja Mango haastetaan maksamaan oikeutetut korvaukset maailman suurimman tekstiiliteollisuusonnettomuuden uhreille. Vetoomus toimitetaan suoraan yhtiöiden pääkonttoreihin.

Allekirjoita nyt!

Faktaa onnettomuudesta

  • Bangladeshissa sortui kaksi vuotta sitten Rana Plazan -tehdasrakennus. Laittomasti korotettu toimistorakennus oli teollisuuskäytössä.
  • Maailman pahimmassa vaatetusteollisuuden onnettomuudessa kuoli 1100 ihmistä ja loukkaantui yli 2500.
  • Tehtaassa valmistettiin merkkivaatteita länsimaisille kuluttajille.
  • Osa kansainvälisistä muotitaloista ei ole vieläkään maksanut korvauksia uhreille.

Lue lisää

Romahdus tuhosi monta elämää
Vaarallisia tehtaita suljettu Bangladeshissa
Seitsemän askelta eettisyyteen – eli 50 sentillä eroon nälkäpalkoista?

Aiheeseen liittyvää

Terveysvapaaehtoisten korvaukset nousevat

Erityisesti Nepalin maaseudulla ollaan riippuvaisia terveysvapaaehtoisista, jotka saavat työstään lähinnä pientä kulukorvausta. SASKin tukemassa hankkeessa tehdään työtä heidän asemansa parantamisen puolesta.

Lue lisää

Kansainvälinen Accord?

Työntekijöiden turvallisuutta parantaneella Bangladesh Accordilla oli enää hyvin vähän elinaikaa, ja sopimukseen päästiin vain pari päivää ennen Accordin jatkoajan loppua. Accord laajenee aiemmasta, ja sitä

Lue lisää

Eduskuntavaalit: On tärkeää turvata rahoitus työelämän ihmisoikeuksien puolustamiselle maailmalla

Äänestämällä eduskuntavaaleissa voi vaikuttaa myös siihen, miten Suomi tukee työntekijöiden oikeuksia muualla maailmassa.

Lue lisää