SASKin Reilua joulua -keräyksellä tuetaan tulevana jouluna Nepalista ja Intiasta muun muassa Persianlahden maihin lähteviä siirtotyöntekijöitä. Heihin kohdistuvat ihmisoikeusloukkaukset ovat nousseet valokeilaan Qatarin miesten jalkapallon MM-kisojen alla.
Siirtotyöntekijät ja jalkapalloilijat pelaavat yhdessä jalkapalloa
SASK joulukortti 2022

Lipun Qatarin MM-kisoihin voi ostaa rahalla. Sen todellinen hinta on kuitenkin jotain aivan muuta.

Kisoja rakentaneille siirtotyöntekijöille kisojen hinta on kohtuuton. He ovat kärsineet Qatarin äärimmäisistä olosuhteista ja ihmisoikeusloukkauksista. He joutuvat viettämään vuosikausia erossa perheistään asuen aavikon parakeissa ja tekevät pitkää päivää niin pienellä palkalla, ettei siitä juuri riittää kotiin lähetettäväksi.

Ennen viime vuosien lakiuudistuksia työntekijöiden passit takavarikoitiin eivätkä he saaneet poistua maasta tai vaihtaa työpaikkaa. Se on silkkaa nykyajan orjuutta.

SASK on vuodesta 2015 toiminut Nepalista käsin ja äskettäin myös Intiasta tukeakseen siirtotyöntekijöitä sekä ennen lähtöä että heidän palattuaan kotimaahan.

Moni siirtotyöntekijä viettää tämänkin joulun erossa omista rakkaista ja työtä tehden. Haluamme tänä jouluna muistaa heitä. Lähde sinäkin mukaan Reilua joulua -keräykseen ja lahjoita siirtotyöntekijälle #LipunHinta!

Lahjoita yksityishenkilönä

Jos haluat tehdä lahjoituksen yksityishenkilönä, saat SASKin sähköisen joulukortin henkilökohtaiseen käyttöösi. Lahjoitussummaa ei ole määritelty. Jo pienelläkin lahjoituksella parannetaan monen ihmisen elämää!

Lahjoita yhteisönä

Jos edustat ammattiosastoa, paikallisyhdistystä, muuta järjestöä tai yhteisöä tai yritystä, voitte lahjoittaa esimerkiksi joulumuistamisiin käyttämänne rahat SASKin joulukeräykseen. Kiitoksena lahjoituksestanne tarjoamme käyttöönne Reilua joulua -viestintäpaketin. Lahjoituksen tehtyänne saatte sähköpostiinne linkin, jolla pääsette käyttämään viestintäpakettianne välittömästi.

Viestintäpaketit yhteisöille

Julkaisemme kaikkien joulukeräykseen osallistuneiden yhteisöjen nimet nettisivuillamme.

Lisätietoja osallistumisesta antaa SASKin kotimaan toiminnan päällikkö
Ellinoora Vesala ellinoora.vesala@sask.fi
050 461 9307.

Ellinooralta saatte sähköisen joulukortin ja koko viestintäpaketin käyttöönne lähettämällä hänelle sähköpostilla pyynnön.

Lahjoituksen tekeminen

Joulukorttilahjoituksen voitte tehdä seuraavilla tiedoilla:

Helsingin OP pankki
IBAN: FI54 5541 2810 0000 84
BIC: OKOYFIHH
Viesti: joulukortti

Mukana keräyksessä

Talentia ry 
Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU
Ay-toimihenkilöt ry 
Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry
Muusikkojen liitto
Specia  – Asiantuntijat ja esihenkilöt ry 
Teollisuusliitto
Kieliasiantuntijat ry
Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry

 

 

SASKin Reilua joulua -keräyksen kortin ja muun kuvituksen on tehnyt kuvittaja Pirita Tolvanen

Aiheeseen liittyvää

SASKin tukijat

SASKin tukijakunta on monipuolinen joukko ihmisoikeuksista kiinnostuneita, aktiivisia ihmisiä ja yhteisöjä, jotka toimivat SASKin puitteissa erilaisissa rooleissa. Tukijat ovat olennainen osa SASKin toimintaa ja korvaamattoman arvokkaita

Lue lisää

Jäsenjärjestöt

SASK edistää työelämän ihmisoikeuksia maailmalla yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa. Jäsenjärjestöjä on yhteensä 36.

Lue lisää

Kumppanit

SASKin työ perustuu kumppanuuteen. Maailmalla avainasemassa ovat paikalliset hankekumppanit, joita SASK tukee niiden työssä. Suomessa vahvan tukensa toiminnalle antavat jäsenjärjestöt.

Lue lisää