Ammattiliiton perustamisesta potkut melkein kaikille Kolumbiassa

Hautausurakoitsijan työntekijät saivat karulla tavalla kokea työnantajan ay-vihamielisyyden marraskuussa Cartagenassa Kolumbiassa. Yrityksen 36 työntekijää perusti Sintracartafun-ammattiliiton maaliskuussa ja puolet eli 18 on jo irtisanottu, heidän joukossaan liiton hallitus. Myös loput ovat saaneet tiedon tulevasta irtisanomisestaan.

Ammattiliiton johdolla on irtisanomissuoja, mitä työnantaja ei kunnioittanut, ei myöskään kaikkia työntekijöitä koskevaa tilapäistä irtisanomissuojaa. Tilapäisen irtisanomissuojan olisi pitänyt suojella työntekijöitä sen aikaa, kun osapuolten välinen työkiista on sovittelussa. Työnantaja ei ole suostunut neuvottelemaan Sintracartafunin ehdotuksesta työehtosopimukseksi.

Aiheeseen liittyvää

Oikeus järjestäytyä on ammattiliiton ”elämänveri”

Köyhään kymmenlapsiseen perheeseen syntynyt Annie Enriquez Geron sai isoäidiltään hyvät elämäneväät. Mutta selvitäkseen hengissä hän on tarvinnut myös ammattiliittoa. Nyt hän johtaa sitä.

Lue lisää

Terveyttä ja turvallista työtä kaikille

Tasa-arvoa edistävät asiat harvoin tupsahtavat työssäkäyville naisille kuin Manulle illallinen. Niistä pitää neuvotella. Sitä SASK tukee monin paikoin maailmalla. Mitä kaikkea on saavutettu? Tästä kertoo

Lue lisää

Synkkä vuosi Kolumbiassa

Vuosi 2020 ei tuonut rauhaa Kolumbian ihmisoikeuksien puolustajille. Viime vuonna rekisteröitiin yhteensä 130 rikkomusta muun muassa ay-aktiiveja kohtaan. Suomalainen ay-liike on pyrkinyt vaikuttamaan esimerkiksi vetoamalla

Lue lisää