Haasta muutkin tukemaan ihmisarvoista työtä!

Idea haastekampanjan järjestämisestä syntyi yhdessä muutaman PAM-liiton aktiivin kanssa pari vuotta sitten. Lopullisen sysäyksen antoivat hallituksen kehitysyhteistyöjärjestöjen rahoitukseen kohdistuneet leikkaukset ja niiden vaikutukset SASKin toimintaan.

Timo Tiikkaja on sitä mieltä, että suomalaisista huolehtimisen lisäksi on hyvä ajatella myös kansainvälisesti.

– SASKin työtä tukemalla yhdistykset ja osastot voivat kantaa osansa vastuusta myös kansainvälisesti. Viisikymmentä senttiä per maksava jäsen vastaa yhtä viinilasillista vähemmän tarjoilua jossain osaston illanvietossa. Se on mielestäni pieni hinta, Tiikkaja toteaa.

Miten järjestän haastekampanjan?

  1. Varmista, että oma yhdistyksesi tai ammattiosastosi on SASKin kannatusjäsen. Jos ei ole, tee aloite hallituksellenne liittymisestä. Katso tästä ohjeet.
  2. Lähetä yhdistykselle/ammattiosastolle haastekirje, jossa kerrot mitä kannatusjäsenyys tarkoittaa, mitä siitä saa ja mitä se maksaa.
  3. Osoita kirje johtokunnalle tai hallitukselle, jotta se tulee virallisesti käsiteltyä. Lähetä se sähköpostilla. Aloita vaikka lähiseudun yhdistyksistä tai osastoista, jotka ovat sinulle jo tuttuja.

Onko sinulla muita ideoita tai kaipaatko apua?

Kaikissa kannatusjäsenyyteen liittyvissä asioissa sinua auttaa Ellinoora Vesala ellinoora.vesala@sask.fi.

Lisätietoa yhdistyksen tai ammattiosaston kannatusjäsenyydestä

Kuva: Filippiineillä, kuten muuallakin maailmassa, kotiapulaiset ovat hyvin heikossa asemassa, He työskentelevät yksityiskodeissa piilossa katseilta ja valvonnalta. Naiset kuitenkin iloitsevat siitä, että heidän järjestönsä sai virallisen aseman lain edessä. Nyt heidän on mahdollista valvoa maan arviolta 2,8 miljoonaan kotiapulaisen etuja.

Aiheeseen liittyvää

Jäsenjärjestöt

SASK edistää ihmisarvoista työtä ja reiluja työoloja maailmalla yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa. Jäsenjärjestöjä on yhteensä 37.

Lue lisää

SASKin tukijat

SASKin tukijakunta on monipuolinen joukko ihmisoikeuksista kiinnostuneita, aktiivisia ihmisiä ja yhteisöjä, jotka toimivat SASKin puitteissa erilaisissa rooleissa. Tukijat ovat olennainen osa SASKin toimintaa ja korvaamattoman arvokkaita

Lue lisää

Kumppanit

SASKin työ perustuu kumppanuuteen. Maailmalla avainasemassa ovat paikalliset hankekumppanit, joita SASk tukee niiden työssä. Suomessa vahvan tukensa toiminnalle antavat jäsenjärjestöt.

Lue lisää