Haku SASKin opintomatkalle Mosambikiin on päättynyt

Tänä vuonna opintomatkalla tutustutaan työntekijöiden arkeen, paikalliseen kulttuuriin ja SASKin kehitysyhteistyöhön Mosambikissa.

HAKU OPINTOMATKALLE 2018 ON PÄÄTTYNYT

Hae Mosambikin opintomatkalle tällä lomakkeella. Sieltä löydät tietoa myös muista yksityiskohdista.
Haku on auki 4. helmikuuta asti.

SASKin opintomatka kestää noin kaksi viikkoa ja se sijoittuu marraskuulle 2018. Aika tarkentuu helmikuun aikana lentovarausten vahvistuessa. SASK veloittaa matkasta omakustannehintana 2 300−2 500 €. Hinta sisältää lentoliput, majoituksen sekä kohdemaassa tehtävät matkat ja ohjelman.

Joukkueeseen mahtuu 15 eri ikäistä eri aloilta ja eri puolilta Suomea tulevaa henkilöä. Ryhmän mukana matkustaa suomalainen matkanjohtaja. Valinnoista tiedotetaan helmikuun lopussa.

Opintomatka on osallistujien itsensä kustantama solidaarisuusmatka, jonka ohjelman järjestävät SASKin paikalliset kumppanit. 

Näköala Mosambikin arkeen ja työelämään

Opintomatkan ohjelmaan kuuluu tapaamisia paikallisten työntekijöiden ja ay-aktiivien kanssa, työpaikkavierailuja sekä käyntejä esimerkiksi sairaaloissa/terveyskeskuksissa ja kouluissa. Pyrkimyksenä on tutustua mahdollisimman monipuolisesti arkeen, työelämään ja SASKin kehitysyhteistyöhön Mosambikissa. Juhlahetkille ja vapaamuotoiselle turismille varataan myös paikkansa.

Lopullinen matkaohjelma valmistuu alkusyksystä. SASK järjestää myös matkalaisille viikonlopun mittaisen valmennuskurssin pääkaupunkiseudulla 1.−2. syyskuuta.

SASK on järjestänyt matkoja joka vuosi 1990-luvun alusta lähtien. Matkakohteina ovat olleet Filippiinit, Mosambik, Kolumbia, Nicaragua, Dominikaaninen tasavalta, Tansania, Namibia, Ghana, Uruguay, Brasilia, Intia ja Nepal.

SASK tukee Mosambikissa muun muassa kotiapulaisten taistelua oikeuksistaan.

  • Lisätietoja opintomatkasta täällä.
  • Lisätietoa ja blogitekstejä Intian opintomatkasta vuonna 2017 täällä. 

Kommentteja Intian opintomatkalta 2017

”Opintomatka oli parempi kuin osasin aavistaa. Omatoimisesti kaiken näkemiseen ei olisi ollut mahdollisuutta. Koko porukka oli hyvin yhtenäinen eikä minkäänlaista skismaa ollut havaittavissa. Suosittelen opintomatkaa kaikille asiasta vähääkään kiinnostuneille.”

”Loistava balanssi asiaa ja kevyempiä aktiviteetteja. Erityinen kiitos kuitenkin asiapuolen runsaudesta ja monipuolisuudesta”

”Mieltä avaava matka missä näki erilaista Intiaa, SASKin projektien ja liittoihin tutustuminen oli mielenkiintoista ja antoi kuvan että juurikin tuo on oikea keino auttaa. Intialaiset oppaat kertoi hyvin avoimesti kaikesta elämästä Intiassa ja intialaisessa kulttuurissa."

Lisätietoa matkasta antaa SASKin viestinnän suunnittelija Katri Blomster:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 358 1543.

Jaa tämä artikkeli

Työmaana maailma

Epäinhimilliset työolot, riittämätön palkka ja lapsityö ovat edelleen arkipäivää monessa maassa. SASK parantaa työtä tekevien asemaa maailmalla. Katso kartasta, missä kaikkialla SASKin hankkeilla muutetaan maailmaa.