Ulkoministeriö arvioi: SASKin työ tuottaa tulosta maailmalla

SASK on yksi kehitysyhteistyötä tekevistä kansalaisjärjestöstä, jonka työn tuloksellisuutta ulkoministeriö on arvioinut viimeisen vuoden aikana.

Ulkoministeriö julkaisi SASKin lisäksi yhdeksän muun kehitysyhteistyötoimijan arvioinnit tänään tiistaina. Ulkoministeriön tilaamassa riippumattomassa arvioinnissa todetaan, että SASKin toiminta on tuloksellista ja linjassa Suomen kehitysyhteistyöpolitiikan kanssa.

Työkaluja köyhyyden vähentämiseen

Arvioinnin mukaan ammattiliitoilla on ainutlaatuinen rooli työntekijöiden oikeuksien ja ihmisarvoisen työn edistämisessä. Vahvistuneet ammattiliitot pystyvät myötävaikuttamaan köyhyyden vähentämiseen esimerkiksi työpaikoilla neuvoteltavien työehtosopimusten ja poliittisen vaikuttamisen kautta. SASKilla on arvioinnin mukaan ainutlaatuiset kansainväliset ja kotimaiset verkostot, jotka tarjoavat vaikutuskanavia päätöksentekoon ja politiikkaan.

Työtä kannattaa tukea

SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen pitää arvioinnin löydöksiä arvokkaina. Ronkaisen mielestä tulokset osoittavat, että kansalaisjärjestöjen tekemää kehitysyhteistyötä kannattaa tukea jatkossakin.

– On hienoa, että kansalaisyhteiskunnan rooli nousee uudestaan keskusteluun. Arviointi osoittaa, että kansalaisjärjestöjen työ on muutakin kuin valtion toimien täydentämistä.

Ulkoministeriö on arvioinut yhteensä 22 sellaisen kansalaisjärjestön toimia, jotka saavat ulkoministeriöltä tukea kehitysyhteistyöohjelmansa toteuttamiseen.

Lue lisää

Arviointi ohjelmatukea saavien kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöstä (Ulkoministeriö)
Järjestöjen yhteistiedote: Järjestöjen kehitysyhteistyö on tuloksellista ja ansaitsee rahoituksensa

 

Kuva: Katri Blomster

Jaa tämä artikkeli

Työmaana maailma

Epäinhimilliset työolot, riittämätön palkka ja lapsityö ovat edelleen arkipäivää monessa maassa. SASK parantaa työtä tekevien asemaa maailmalla. Katso kartasta, missä kaikkialla SASKin hankkeilla muutetaan maailmaa.