Tavoitteena paremmin voiva työntekijä

SASKin tukee toiminnallaan ammattijärjestöjä, jotta pystyvät vaikuttamaan työntekijöiden oloihin. Tavoitteenamme on hyvinvoiva ihminen, joka tekee työtä oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa.

SASKilla on käynnissä noin 40 kehitysyhteistyöhanketta Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Toimintamme tavoitteena on itsenäinen, vahva, jäsentensä hallitsema ja myös rahoittama keskusjärjestö tai ammattiliitto, joka pystyy takaamaan työntekijöilleen ihmisarvoisen työelämän. Kaikessa työssä täytyy toteutua ILOn määrittelemät työntekijöiden perusoikeudet ja työstä tulee maksaa elämiseen riittävää palkkaa.

SASKin hankkeet parantavat yhteistyökumppaniemme toimintakykyä muun muassa tarjoamalla ja tukemalla koulutusta. Toteutamme myös työsuojeluhankkeita ja sosiaalisia hankkeita. Hankkeet valmistellaan yhdessä ja toteutetaan paikallisen järjestön omalla työvoimalla.

Osa ay-liikkeen kansainvälistä työtä

Hankkeemme ovat osa maailmanlaajuista kehitysyhteistyötä. Olemme Suomen ainoa järjestö, joka tekee sitä työelämän kehittämiseksi. Toimimme muun muassa vaarallisia työoloja, lapsityövoiman väärinkäyttöä ja työvoiman halpamyyntiä vastaan.

SASKin toimintaa rahoittavat jäsenliitot ja Suomen valtio. Yksittäinen ammattiosasto tai ammattiliiton jäsen voi tukea hankkeitamme liittymällä kannatusjäseneksi tai lahjoittajaksi.

Suomessa vaikutamme politiikan ja talouselämän päätöksentekijöihin, ammattiyhdistysliikkeeseen ja kansalaisjärjestökenttään jakamalla tietoa kehitysmaiden tilanteesta erityisesti työelämän näkökulmasta. Tiedotamme hankkeittemme toteutumisesta, järjestämme kampanjoita ja olemme mukana yhteisissä tapahtumissa ja tempauksissa.

SASKin hankkeet