Indonesian energia-alan liittojen kampanjointi- ja järjestämisosaamisen vahvistaminen

Maa: Indonesia
Kumppanit: PSI ja KNS
Kotimainen kumppani: JHL
Kesto: 2017

Indonesian energia-alaa on yksityistetty 2000-luvulla, ja saman trendin odotetaan jatkuvan myös tulevaisuudessa. Hankkeen tarkoituksena on kartoittaa Indonesian energia-alan liittojen osaamisen taso hanketoiminnan alussa sekä määritellä yhteiset strategiat, joiden avulla liitot pystyvät taistelemaan nykyistä paremmin työntekijöiden asemaa heikentäviä toimia vastaan. Kartoitus antaa tarkempaa tietoa siitä, mitä osaamisia järjestäytymisen, kampanjoinnin ja poliittisen vaikuttamisen saralla on syytä vahvistaa, jotta liitot pystyvät toimimaan paremmin. Hankkeen yhtenä tavoitteena on myös yhtenäistää Indonesian energia-alan hajanaista ay-liikettä.

Hanketoiminta liittyy löyhästi yhteistyöhön julkisen alan liittojen kanssa Aasian kehityspankin hankkeissa (2009–2015). SASK yhteistyökumppaneineen odottaa edelleen hankekumppani PSI:ltä sisäistä arviointia yhdeksän vuotta kestäneestä yhteistyöstä. Päätökset yhteistyön jatkamisesta tehdään sisäisen arvioinnin jälkeen.

Jaa tämä artikkeli

Työmme maailmalla

SASKin hanketoiminnan tavoite on vahvistaa kehittyvien maiden ammattiyhdistysliikettä ja parantaa sen toimintakykyä niin, että se kykenee tarjoamaan jäsenilleen toimivan vaikutuskanavan omien työolojensa parantamiseen ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden edistämiseen.