Satamatyöntekijöiden järjestäytyminen

Maa/alue: Kolumbia
Kumppanit: International Transport Workers´ Federation ITF ja Sindicato Nacional de Trabajadores de Rama y Servicios de la Industria del Transporte de Colombia – SNTT
Kesto: 2017 (2015–2016)
Kotimainen kumppani: Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT
Hankenumero: 3403

Hankkeessa parannetaan satamatyöntekijöiden edunvalvontaa vahvistamalla alan ammattiliittoja Kolumbiassa muun muassa tutkimuksen, koulutuksen, viestinnän, verkostoitumisen ja järjestökehityksen avulla.

Satama-alan työntekijöiden suurimmat ongelmat liittyvät heikkoon tai olemattomaan edunvalvontaan, joka on seurausta ammattiliittojen heikkoudesta tai täydellisestä puuttumisesta. Hankkeen tuloksena alan liitoilla on parempi kapasiteetti neuvotella työehdoista työnantajien kanssa, parantaa työntekijöiden työolosuhteita ja -ehtoja sekä puolustaa työntekijöiden oikeuksia.

Hankkeesta hyötyvät Kolumbian satamatyöntekijät ja heidän ammattiliittonsa.

Hankkeen toteuttavat International Transport Workers’ Federation (ITF) ja sen jäsenliitto
Kolumbiassa (SNTT). ITF:n tuki ja kansainvälinen kokemus ovat avainasemassa paikallisten liittojen vahvistamisessa. 

Jaa tämä artikkeli

Työmme maailmalla

SASKin hanketoiminnan tavoite on vahvistaa kehittyvien maiden ammattiyhdistysliikettä ja parantaa sen toimintakykyä niin, että se kykenee tarjoamaan jäsenilleen toimivan vaikutuskanavan omien työolojensa parantamiseen ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden edistämiseen.