Toimihenkilöiden ammatillinen järjestäytyminen Kolumbiassa

Maa: Kolumbia
Kumppanit: Keskusjärjestö CTC
Kotimainen kumppani: Toimihenkilökeskusjärjestö STTK, Ammattiliitto Pro, Palkansaajajärjestö Pardia ja Tehy
Kesto: 2014–2017
Hankenumero: 3014 

Hankkeessa parannetaan toimihenkilöiden työoloja ja neuvotteluasemaa Kolumbiassa. Toimihenkilöt ovat usein avainasemassa työpaikoilla ja liitoissaan, mutta heidän ammatillinen järjestäytymisensä on vähäisempää kuin työntekijöiden. Työelämän ja talouden rakennemuutosten johdosta prekaarit työsuhteet ja ulkoistaminen koskettavat kuitenkin myös yhä useampaa toimihenkilöä ja työmarkkinoille onkin muodostunut uusi pätkätöissä matalilla palkoilla ahertava ryhmä, joilla ei ole minkäänlaista työsuhdeturvaa eikä keinoa puolustaa oikeuksiaan.

Kolumbiassa ay-vastaisuus on toimihenkilöiden parissa voimakkaampaa kuin työntekijäpuolella ja työnantajien toimet kovia järjestäytyneitä työntekijöitä kohtaan (irtisanomiset, huono kohtelu työpaikalla, töiden ulkoistaminen vastalauseena järjestäytymiselle). Toimihenkilöt tuntevat omat oikeutensa hyvin heikosti, ja järjestäytymistä pelätään vuosikymmeniä vallinneen ay-vainon vuoksi.

Hanke vahvistaa toimihenkilöliittoja, jotta ne kykenevät tehokkaammin turvaamaan työntekijöiden oikeudet ja vahvistamaan työehtosopimusneuvottelua.

Hankkeen tuella toimihenkilöiden ammattiliitoista Cundinamarcan, Santanderin ja Antioquian alueilla tulee vahvempia toimijoita ja ne kykenevät puolustamaan ihmisarvoisen työn periaatteita ja neuvottelemaan parempia työehtosopimuksia. Liittojen toimijat ovat osaavia ja liittojen jäsenmäärä kasvaa.

Hankkeen hyödynsaajia ovat toimihenkilöt Cundinamarcan, Santanderin ja Antioquian alueilla. 

Hankkeen toteuttaa keskusjärjestö Confederación de Trabajadores de Colombia (CTC) yhteistyössä jäsenliittojensa kanssa.

Jaa tämä artikkeli

Työmme maailmalla

SASKin hanketoiminnan tavoite on vahvistaa kehittyvien maiden ammattiyhdistysliikettä ja parantaa sen toimintakykyä niin, että se kykenee tarjoamaan jäsenilleen toimivan vaikutuskanavan omien työolojensa parantamiseen ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden edistämiseen.